Recept till kyklingen på storgatan

.

Inbakade kycklingpaket  pajdeg till 10 paket   
8dl vetenjöl 
350g margarin 
1tsk salt 
1stort ägg 
½tsk ättiksprit 
1dl vatten   

Blanda mjöl margarin till en grynig massa. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta snabbt ihop till en deg som får vila svalt över natten.   

Fyllning   

2st kycklingar à 1kilo 
1-2 morötter 
1+1 gul lök 
2 lagerblad 
5kryddpepparkorn 
salt 
10 skivor rökt skinka ca 200g 
1msk margarin 
1tsk timjan 
1 burk omelettchampinjoner  180g 
1 liten burk
champinjoncreme105g 
1msk vetemjöl  '
1-2 vitlöksklyftor   
1 ägg till pänsling   

1: Skölj kycklingarna och skärmorötter och en lök i bitar.   

2: koka kycklingarna i saltat vatten ca 50 minuter. beräkna 2tsk/liter vatten.Låt morötter, lök, lagerblad ochkryddpeppar koka med. Låt sedan kallna i spadet.dela kycklingen i mondre delar. 

3. Hacka en gul lök fint och låt hacket få ljusgul färg tillsammans med margarinet i en panna. Låt champinjonerna fräsa med en liten stund. 

4. Rör ihop champinjoncreme, timjan, vetemjöl och pressa i vitlöken. Blanda med lök och champinjonhack. 

5. Dela skinkorna mitt itu 

6. Dela degen i 20 bitar och kavla ut varje del till en rund del ca 12 cm i diameter. 

7. Lägg 10 skickhalvor på lika många degplattor. Lägg kycklingkött, champinjonblandning kykling igen och sen en skinkhalva för att till sist täcka med en degbit till och tryck till runt kanterna, vik in kanterna under paketet. 

8. Så här långt kan man göra iordning i förväg. Det går oxå jättebra att frysa paketen nu för att gräddas senare. 

10. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 20 min i 200 grader.   

Murkelsås    10 personer   

30 g torkade murklor ca 2 dl 
2msk vetemjöl  2dl vatten 
1 buljongtärning 
3dl grädde 
2dl kaffegrädde 
ev 1krm salt   

1: Blötlägg murklorna 6-8 timmar, hacka fint och fräs svampen.   

2: blanda i mjölet och häll i vattnet. rör ner en smulad buljongtärning och grädden.  

  3: Koka upp under omrörning och koka under lock i ca 40 minuter, rör då och då.   

4: smaka av med salt.    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0