Recept till kyklingen på storgatan
.
Inbakade kycklingpaket pajdeg till 10 paket
8dl vetenjöl
350g margarin
1tsk salt
1stort ägg
½tsk ättiksprit
1dl vatten
Blanda mjöl margarin till en grynig massa. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta snabbt ihop till en deg som får vila svalt över natten.
Fyllning
2st kycklingar à 1kilo
1-2 morötter
1+1 gul lök
2 lagerblad
5kryddpepparkorn
salt
10 skivor rökt skinka ca 200g
1msk margarin
1tsk timjan
1 burk omelettchampinjoner 180g
1 liten burk
champinjoncreme105g
1msk vetemjöl '
1-2 vitlöksklyftor
1 ägg till pänsling
1: Skölj kycklingarna och skärmorötter och en lök i bitar.
2: koka kycklingarna i saltat vatten ca 50 minuter. beräkna 2tsk/liter vatten.Låt morötter, lök, lagerblad ochkryddpeppar koka med. Låt sedan kallna i spadet.dela kycklingen i mondre delar.
3. Hacka en gul lök fint och låt hacket få ljusgul färg tillsammans med margarinet i en panna. Låt champinjonerna fräsa med en liten stund.
4. Rör ihop champinjoncreme, timjan, vetemjöl och pressa i vitlöken. Blanda med lök och champinjonhack.
5. Dela skinkorna mitt itu
6. Dela degen i 20 bitar och kavla ut varje del till en rund del ca 12 cm i diameter.
7. Lägg 10 skickhalvor på lika många degplattor. Lägg kycklingkött, champinjonblandning kykling igen och sen en skinkhalva för att till sist täcka med en degbit till och tryck till runt kanterna, vik in kanterna under paketet.
8. Så här långt kan man göra iordning i förväg. Det går oxå jättebra att frysa paketen nu för att gräddas senare.
10. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 20 min i 200 grader.
Murkelsås 10 personer
30 g torkade murklor ca 2 dl
2msk vetemjöl 2dl vatten
1 buljongtärning
3dl grädde
2dl kaffegrädde
ev 1krm salt
1: Blötlägg murklorna 6-8 timmar, hacka fint och fräs svampen.
2: blanda i mjölet och häll i vattnet. rör ner en smulad buljongtärning och grädden.
3: Koka upp under omrörning och koka under lock i ca 40 minuter, rör då och då.
4: smaka av med salt.
Inbakade kycklingpaket pajdeg till 10 paket
8dl vetenjöl
350g margarin
1tsk salt
1stort ägg
½tsk ättiksprit
1dl vatten
Blanda mjöl margarin till en grynig massa. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta snabbt ihop till en deg som får vila svalt över natten.
Fyllning
2st kycklingar à 1kilo
1-2 morötter
1+1 gul lök
2 lagerblad
5kryddpepparkorn
salt
10 skivor rökt skinka ca 200g
1msk margarin
1tsk timjan
1 burk omelettchampinjoner 180g
1 liten burk
champinjoncreme105g
1msk vetemjöl '
1-2 vitlöksklyftor
1 ägg till pänsling
1: Skölj kycklingarna och skärmorötter och en lök i bitar.
2: koka kycklingarna i saltat vatten ca 50 minuter. beräkna 2tsk/liter vatten.Låt morötter, lök, lagerblad ochkryddpeppar koka med. Låt sedan kallna i spadet.dela kycklingen i mondre delar.
3. Hacka en gul lök fint och låt hacket få ljusgul färg tillsammans med margarinet i en panna. Låt champinjonerna fräsa med en liten stund.
4. Rör ihop champinjoncreme, timjan, vetemjöl och pressa i vitlöken. Blanda med lök och champinjonhack.
5. Dela skinkorna mitt itu
6. Dela degen i 20 bitar och kavla ut varje del till en rund del ca 12 cm i diameter.
7. Lägg 10 skickhalvor på lika många degplattor. Lägg kycklingkött, champinjonblandning kykling igen och sen en skinkhalva för att till sist täcka med en degbit till och tryck till runt kanterna, vik in kanterna under paketet.
8. Så här långt kan man göra iordning i förväg. Det går oxå jättebra att frysa paketen nu för att gräddas senare.
10. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 20 min i 200 grader.
Murkelsås 10 personer
30 g torkade murklor ca 2 dl
2msk vetemjöl 2dl vatten
1 buljongtärning
3dl grädde
2dl kaffegrädde
ev 1krm salt
1: Blötlägg murklorna 6-8 timmar, hacka fint och fräs svampen.
2: blanda i mjölet och häll i vattnet. rör ner en smulad buljongtärning och grädden.
3: Koka upp under omrörning och koka under lock i ca 40 minuter, rör då och då.
4: smaka av med salt.
Fredag 12/9 2008

Petra Å, Petra E & Helene

Susanne, Maria & Therese. Bakom kameran Erica ;)
Här kommer förrätt, varmrätt och efterrätt....

En grymt god Paj.... Kanske Petra E. lägger in recept senare ;)

Lax med pressad potatis, mmmmm underbart gott.

Basilikaglass med lime marinerade hallon och rån. Vilken smakupplevelse ;)
Tack för en underbart god och trevlig middag =)
Och ett stort tack till er alla för presenten jag fick!!! Ni är så snäll =)
Kram Erica