Middag igen =)

Löjromsbomb
Det här behövs till 8 pers:
1 ask philadelfiaost (200 g)
2 dl creme fraiche
1 liten hackad rödlök
1 krm salt
Garnering:
1 kilo räkor med skal (eller 1 burk kräftstjärtar)
100 g löjrom
½ dl grovt skuren gräslök
1 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här:
1. Täck insidan av en liten skål med plastfolie. Rör osten mjuk och blanda med creme fraiche, hackad rödlök och salt.
2. Häll blandningen i skålen och täck med plastfolie. Ställ i kyl i minst 2 timmar. Skala räkorna.
3. Vänd skålen upp och ned på ett serveringsfat. Dra bort folien. Garnera med löjrom och lägg de skalade räkorna runt om. Strö till sist över gräslöken och krydda med svartpeppar. Servera med rostat bröd.

Italiensk kycklingsoppa
4 personer
400 g kycklingfilé
1 gul lök
3 paprikor i olika färger
1 msk olivolja
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
2 tsk pressad citron/vinäger
1 krm svartpeppar
1 frp färsk tortellini ost el. pesto
Salt
3-4 soltorkade marinerade tomater
1 kruka basilika
½ dl grovriven el. hyvlad parmesanost
1. Skär kycklingen i 1½ cm stora bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur paprikorna och skär i bitar.
2. Fräs lök och paprika i olja i en stor gryta. Häll på vatten och tillsätt buljong, tomatpuré, citron och peppar. Låt grytan koka upp.
3. Lägg i kycklingen och låt den koka i ca 10 minuter. Lägg i tortellinin, koka enligt anvisningen på förpackningen. Smaksätt med salt.
4. Strimla tomaterna och basilikan. Servera soppan när tortellinin är kokt. Strö över tomater, basilka och ost.

Västerbottenostglass
4 stora portioner
100 g riven västerbottenost
3 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk vanillinsocker (om man vill)
3 dl vispgrädde
3 äggvitor
Blanda osten med äggulorna och sockret. Rör om.
Vispa grädden och rör ner den i ostblandningen.
Vispa äggvitorna hårt och blanda ner även dem.
Ställ i frysen ett par timmar.
Servera i fina glas med varma hjortron.



Kommentarer
Postat av: Therese
Recept kommer... snart ;)
Postat av: Erica
Lägg gärna in receptet, för jag vill laga den goda maten =) Kram kram
Trackback