Chokladkaka (från middag hos Maria)



Ingredienser (receptet hämtat från tasteline.com)

Chokladkaka
3 ägg
3,5 dl strösocker
150 g smör
1,5 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Chokladcréme
1,75 dl grädde
150 g mörk choklad (jag blandade med ljus choklad)
20 g smör

Garnering
Hallon, jordgubbar, passionsfrukt eller mango...

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg och socker vitt och poröst i minst 3 minuter. Smält under tiden smöret på låg värme i en kastrull. Drag kastrullen av värmen o vispa ner kakao.
3. Rör försiktigt ner kakaosmöret i äggsmeten o tillsätt vetemjöl utblandat med vaniljsocker.
4. Häll upp smeten i en smort o mjölad bakform med löstagbar kant (minst 20 cm i diameter). Grädda kakan i ca 35 min o dra av 5 min om du använder en bredare eller större form.
5. Chokladcréme: Blanda smör, grädde och mörk choklad i en kastrull o smält på låg värme. Drag kastrullen av värmen och låt crémen svalna i rumstemperatur. Den ska vara tjock o krämig i konsistensen när den är färdig.
6. Låt kakan svalna helt innan man täcker den med chokladcrémen.

Tips: Den här kakan blir extra god om den tillagas dagen innan så att choklad o kakaosmaken hinner komma fram. Servera o garnera gärna med ngt syrligt som bryter den kraftiga chokladsmaken. Bra exempel är hallon, jordgubbar, passionsfrukt eller mango...
LYCKA TILL!!!!

RSS 2.0