Middag 25/5
Förätten blev väldigt enkel o okomplicerad. Bjöd på grissini, tapenade, salta små kex och en vitlöksdipp (dressing).
Recept:
Ceasardressing
2 ½ dl rapsolja
1 ägg
2-3 msk pressad citron
½ msk dijonsenap
2 sardellfiléer (jag skippade dessa...)
1 vitlöksklyfta
½ msk vitvinsvinäger
½ krm salt
½ krm svartpeppar
Mixa med mixer eller mixerstav, smaka av med salt och peppar.
-----
Till huvudrätt bjöds det på en Mexikansk räkrätt med ris
Recept:
Mexicansk räkrätt (4 pers)
2 st gula lökar
1 st grön paprika
200 g skivade champinjoner
1 msk vetemjöl
1 dl chilisås
2 dl vispgrädde (jag använde Alprosoja)
Salt
Vit-och svartpeppar
300-400 g skalade räkor el. 1 kg oskalade
½ dl koncentrerad apelsinjuice
1 dl vatten
Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
Fräs lök och champinjoner. Strö över 1 msk vetemjöl och rör om.
Tillsätt paprika, chilisås, grädde, salt och kryddor.
Låt koka 8-10 minuter.
Tillsätt räkor, apelsinjuice och vatten och låt allt bli varmt.
Servera med ris, vitt bröd och sallad!
-----
Efterätten bestod av rabarberpaj och Tofuline vaniljglass.
Recept:
Pajdeg
130 g (el mindre) smält smör el margarin
1 msk vanlijsocker
½ tsk bakpulver
en nypa salt
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Blanda de torra ingredienserna, häll därefter i smöret.
Grädda 10 min 175 grader utan bär.
Därefter 10 min med bär. (T ex. rabarber, äpplen, blåbär...)
Recept:
Ceasardressing
2 ½ dl rapsolja
1 ägg
2-3 msk pressad citron
½ msk dijonsenap
2 sardellfiléer (jag skippade dessa...)
1 vitlöksklyfta
½ msk vitvinsvinäger
½ krm salt
½ krm svartpeppar
Mixa med mixer eller mixerstav, smaka av med salt och peppar.
-----
Till huvudrätt bjöds det på en Mexikansk räkrätt med ris
Recept:
Mexicansk räkrätt (4 pers)
2 st gula lökar
1 st grön paprika
200 g skivade champinjoner
1 msk vetemjöl
1 dl chilisås
2 dl vispgrädde (jag använde Alprosoja)
Salt
Vit-och svartpeppar
300-400 g skalade räkor el. 1 kg oskalade
½ dl koncentrerad apelsinjuice
1 dl vatten
Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
Fräs lök och champinjoner. Strö över 1 msk vetemjöl och rör om.
Tillsätt paprika, chilisås, grädde, salt och kryddor.
Låt koka 8-10 minuter.
Tillsätt räkor, apelsinjuice och vatten och låt allt bli varmt.
Servera med ris, vitt bröd och sallad!
-----
Efterätten bestod av rabarberpaj och Tofuline vaniljglass.
Recept:
Pajdeg
130 g (el mindre) smält smör el margarin
1 msk vanlijsocker
½ tsk bakpulver
en nypa salt
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Blanda de torra ingredienserna, häll därefter i smöret.
Grädda 10 min 175 grader utan bär.
Därefter 10 min med bär. (T ex. rabarber, äpplen, blåbär...)
Vad denna blogg ska handla om..
Vi är 6 stycken tjejer som brukar träffas en gång i månaden för att tillsammans äta middag. Vi turas om att laga maten och de övriga tar med sig en varsin flaska vin. Då en av tjejerna är mjölkallergiker, så gör vi vårt bästa för att laga alla rätter utan mjölk.
Tanken med denna blogg är att vi efter varje middag lägger ut recept på vad vi ätit och ev lite bilder!