Middag 25/5

Förätten blev väldigt enkel o okomplicerad. Bjöd på grissini, tapenade, salta små kex och en vitlöksdipp (dressing).

Recept:
 
Ceasardressing
2 ½ dl rapsolja
1 ägg
2-3 msk pressad citron
½ msk dijonsenap
2 sardellfiléer (jag skippade dessa...)
1 vitlöksklyfta
½ msk vitvinsvinäger
½ krm salt
½ krm svartpeppar

Mixa med mixer eller mixerstav, smaka av med salt och peppar.

-----

Till huvudrätt bjöds det på en Mexikansk räkrätt med ris

Recept:
Mexicansk räkrätt   (4 pers)
2 st gula lökar
1 st grön paprika
200 g skivade champinjoner
1 msk vetemjöl
1 dl chilisås
2 dl vispgrädde (jag använde Alprosoja)
Salt
Vit-och svartpeppar
300-400 g skalade räkor el. 1 kg oskalade
½ dl koncentrerad apelsinjuice
1 dl vatten

Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. 
Fräs lök och champinjoner. Strö över 1 msk vetemjöl och rör om.
Tillsätt paprika, chilisås, grädde, salt och kryddor.
Låt koka 8-10 minuter.
Tillsätt räkor, apelsinjuice och vatten och låt allt bli varmt.

Servera med ris, vitt bröd och sallad!

-----

Efterätten bestod av rabarberpaj och Tofuline vaniljglass.

Recept:
Pajdeg
130 g (el mindre) smält smör el margarin
1 msk vanlijsocker
½ tsk bakpulver
en nypa salt
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Blanda de torra ingredienserna, häll därefter i smöret.
Grädda 10 min 175 grader utan bär.
Därefter 10 min med bär. (T ex. rabarber, äpplen, blåbär...)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0