Medelhavslasagne

Medelhavslasagne



För ca 10 pers i 2 gratängformar (en m mjölk & en utan)
4 p bacon( finns utan fett)
4 st gula lökar
6 st vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
2 burkar krossade tomater chilismak
2 msk timjan
2 msk chilipulver
2 burkar keso 500g (Mjölkfri i den ena, 2st 200g)
1 paket tinad, fryst hackad spenat ca 450g
1 paket gröna lasagneplattor 500g
6 tomater
4 dl riven ost (finns mjölkfri ost, men måste riva själv)
salt & peppar

Ugnen på 200, klipp baconet & frär 5 min. Skala & hacka löken + vitlöken, he i.
Fräs tills löken är mjuk.
Häll i kross. tomaterna & puttra några min. Krydda m salt peppar, timjan & chilipulver.
Tag av kastrullen från plattan. Rör i keso & spenat. (om man ska göra en utan mjölk så dela på hälften innan du rör ner keson)
Varva röran med plattorna i 2 gratängformar. Börja & avsluta m röra.
Lägg på skivad tomat & riven ost. In i ugnen ca.30-35 min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0