Efterrätt, Toscapäron med vaniljglass

Efterrätt, Toscapärom med vaniljglass

Inte så bra bild...& glassen fattas.
Men här är receptet:

Päron på burk
150g smör (jag använde mjölkfritt)
1 påse hackad mandel
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/2-1 dl mjölk
2-3 msk mjöl

Smält smöret, he i mandeln & rör om. Tillsätt socker, vaniljsocker samtidigt som du rör i kastrullen hela tiden. Rör ned mjölk & mjöl. Det ska koka upp, men ha inte för hett.
Lägg päronhalvorna i en ugnsform och häll över "såsen" ös mandeln på päronen.
In i ugnen på 175 i ca 15-20 min tills att det puttrar & mandeln tagit lite färg.
Man kan som jag gjorde ställa in den i kylen efter man slagit på såsen. Så he in den i ugnen när det är dax att äta den. Perfekt att förbereda innan =) Serveras med vaniljglass.
Supergott!!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0