Middag hos Erica 4/8-07

270380-10



Tack för en trevlig kväll tjejer!!!!! Kul va det på Marite, det gör vi om!!!!
Kram på er/ Erica

Helene fr.h Maria & Petra hos Erica

270380-9



Helene är det nya tillskottet =) Jätte kul!!!Välkommen!!! För Therese ska överge oss =( och dra söderut... tråktgt =(
Men vi kommer och hälsa på!!!!!!!!!=) =) =) =)

Susanne, Therese & Petra hos Erica

270380-8


Middag hos Erica 4/8 Förrätten

Middag hos Erica, förrätten



Avokado med Mango 6-7 pers.

3 st Mango
4 st Avokado
1 burk Kräftstjärtar

Dressing:
1/2 dl sweet chilisås
juice från 1-1,5 citron
1 msk mild olivolja
2 msk hackad koriander (jag hade citronmeliss)

Skala, kärna ur & skär mango & avokado i tunna skivor.
Fördela på tallrik, lägg kräftstjärtarna över. Rör ihop dressingen & skeda över.
Garnera m koriander eller citronmeliss.

Medelhavslasagne

Medelhavslasagne



För ca 10 pers i 2 gratängformar (en m mjölk & en utan)
4 p bacon( finns utan fett)
4 st gula lökar
6 st vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
2 burkar krossade tomater chilismak
2 msk timjan
2 msk chilipulver
2 burkar keso 500g (Mjölkfri i den ena, 2st 200g)
1 paket tinad, fryst hackad spenat ca 450g
1 paket gröna lasagneplattor 500g
6 tomater
4 dl riven ost (finns mjölkfri ost, men måste riva själv)
salt & peppar

Ugnen på 200, klipp baconet & frär 5 min. Skala & hacka löken + vitlöken, he i.
Fräs tills löken är mjuk.
Häll i kross. tomaterna & puttra några min. Krydda m salt peppar, timjan & chilipulver.
Tag av kastrullen från plattan. Rör i keso & spenat. (om man ska göra en utan mjölk så dela på hälften innan du rör ner keson)
Varva röran med plattorna i 2 gratängformar. Börja & avsluta m röra.
Lägg på skivad tomat & riven ost. In i ugnen ca.30-35 min.

Efterrätt, Toscapäron med vaniljglass

Efterrätt, Toscapärom med vaniljglass

Inte så bra bild...& glassen fattas.
Men här är receptet:

Päron på burk
150g smör (jag använde mjölkfritt)
1 påse hackad mandel
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/2-1 dl mjölk
2-3 msk mjöl

Smält smöret, he i mandeln & rör om. Tillsätt socker, vaniljsocker samtidigt som du rör i kastrullen hela tiden. Rör ned mjölk & mjöl. Det ska koka upp, men ha inte för hett.
Lägg päronhalvorna i en ugnsform och häll över "såsen" ös mandeln på päronen.
In i ugnen på 175 i ca 15-20 min tills att det puttrar & mandeln tagit lite färg.
Man kan som jag gjorde ställa in den i kylen efter man slagit på såsen. Så he in den i ugnen när det är dax att äta den. Perfekt att förbereda innan =) Serveras med vaniljglass.
Supergott!!!!!!!!

RSS 2.0